Партія Порошенка пікетує ДБР (відео)
У приміщенні ДБР люди стоять з партійними і синьо-жовтими прапорами.

Партія Порошенка пікетує ДБР (відео)

Партія “Європейська солідарність” (колишня БПП) у понеділок прийшла з пікетом до приміщення Державного бюро розслідувань. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gazeta.ua.

Трансляцію з акції вів телеканал “Прямий”, який пов’язують з п’ятим президентом Петром Порошенком.

Люди гримали і вимагали люстрації директора ДБР Романа Труби: “Люстрація Труби – це питання нацбезпеки”. Принесли символічні труби, тримали плакат “Труба, Портнов, ФСБ”.

У приміщенні ДБР люди стоять з партійними і синьо-жовтими прапорами.

Протест викликаний “відкриттям справ за заявами Андрія Портнова (перший заступник глава Адміністрації екс-президента Януковича. – Gazeta.ua)”.

Представник “ЄС” Динара Габібулаєва заявила, що Труба “у зв’язці з Портновим” і “діє на його замовлення”.

“Відкриваються кримінальні справи, проводяться обшуки тих людей, які у 2014 році стали на барикади, захищали державні інтереси. Будемо вимагати відсторонення Романа Труби”, – заявила вона.

Також на акцію прийшли нардепи.

Довідка: Минулого тижня Державне бюро розслідувань викликало на допит Петра Порошенка. Дата – на 17 липня. У відомстві не уточнили, про яке кримінальне провадження йдеться.

Натомість Андрій Портнов заявив у Telegram, що Порошенка викликали на допит у справі “про відмивання злочинних доходів та легалізацію в офшорах акцій заводу “Кузня на Рибальському”.