Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у ВРУ і закликав до формування нової
Верховна Рада України. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у ВРУ і закликав до формування нової

Голова ВРУ Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у Верховній Раді України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Голова ВРУ Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у Верховній Раді України. Про це він заявив під час ранкового засідання ВРУ, яке транслює телеканал ZIK.

Таку заяву спікер зробив після виступу з трибуни голови фракції Максима Бурбака, який заявив про вихід фракції «Народного фронту» із коаліції.

«З огляду на заяву голови фракції політичної партії «Народний фронт» про вихід фракції із коаліції і у зв’язку з цим припинення діяльності коаліції, повідомляю, що від сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у ВРУ 8 скликання припинила свою діяльність», – заявив Андрій Парубій.

Він зазначив, що, відповідно до Конституції, протягом місяця від сьогодні, з дня припинення діяльності коаліції, має бути сформована нова коаліція. Він закликав представників усіх фракцій та груп розпочати консультації з приводу формування нової коаліції.

Нагадаємо, 17 травня фракція «Народного фронту» у Верховній Раді України заявила про вихід з коаліції.