Парубій пояснив, чому Рада не змогла заслухати звіт Кабміну за 2017 рік
https://static.ukrinform.com/photos/2018_07/thumb_files/630_360_1531486657-4406.jpg

Парубій пояснив, чому Рада не змогла заслухати звіт Кабміну за 2017 рік

Спікер ВР Андрій Парубій наголошує, що парламент не зміг заслухати у сесійній залі звіт Кабміну про результати діяльності за 2017 рік через насичений порядок денний і прогнозує, що він буде заслуханий вже в наступному політичному сезоні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Спікер ВР Андрій Парубій наголошує, що парламент не зміг заслухати у сесійній залі звіт Кабміну про результати діяльності за 2017 рік через насичений порядок денний і прогнозує, що він буде заслуханий вже в наступному політичному сезоні.

Про це Парубій сказав на підсумковій прес-конференції, відповідаючи на питання Укрінформу.

“Щодо звіту, то, очевидно, це скоріше питання наступного сезону політичного, коли ми будемо говорити про бюджет і, відповідно, будемо говорити про зміни до бюджету”, – зазначив спікер.

Парубій при цьому наголосив, що спершу питання заслуховування звіту у сесійній залі стояло на порядку денному Ради, але через велику кількість більш прерогативних питань і у зв’язку із цим напруженої роботи парламенту так і не розглядалося у сесійній залі.

“Для мене особисто було важливо вийти на ті рішення, які були прерогативними, адже заслуховування уряду передбачає рішення, яке не є ключовим, яке не тягне відставки, яке не тягне продовження роботи… Це швидше ритуальна дія”, – заявив голова ВР.

Згідно із Регламентом, звіт уряду про хід і результати виконання Програми діяльності Кабміну на пленарному засіданні доповідає Прем’єр-міністр, а в разі його відсутності – перший віце-прем’єр-міністр України.

Після заслуховування звіту Кабміну та співдоповідей комітетів проводиться обговорення. За підсумками обговорення звіту уряду Верховна Рада приймає відповідну постанову.

У разі якщо діяльність Кабміну визнана незадовільною, парламент за умови додержання вимог статті 87 Конституції може прийняти резолюцію недовіри уряду.

Як повідомлялося, 20 червня комітету ВР з питань економічної політики заслухав на засіданні звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів України в 2017 році.

Заслухавши доповіді Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабінету міністрів про результати виконаної ними роботи по напрямах у 2017 році, комітет прийняв рішення звіт про хід і результати виконання Програми діяльності уряду у 2017 році взяти до відома та, виходячи з вимог статті 228 Регламенту Верховної Ради, внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

14 лютого уряд затвердив звіт про перебіг і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році.