Петер Сіярто: Угорщина може тільки позаздрити співпраці Заходу з Росією
Прем’єр-міністр Угорщини Петер Сіярто

Петер Сіярто: Угорщина може тільки позаздрити співпраці Заходу з Росією

Прем’єр Угорщини відкидає звинувачення у проросійськості Будапешта. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща є для Угорщини стратегічним партнером. У цьому під час розмови з Польським радіо запевнив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. На його думку, Варшва може завжди сподіватися на підтримку Будапешта.

Угорщина та Польща підтримують одна одну у відносинах з Брюсселем, вони також мають намір реалізовувати інфраструктурні проекти, наприклад швидку залізницю, що сполучить Варшаву та Будапешт.

Петер Сіярто водночас наголосив, що те, що обидві держави мають такі добрі відносини, не означає, що між ними немає розбіжностей. Це випливає з багатьох чинників: іншої історії, географічного положення. «Тобто, це природно, що є питання, щодо яких ми маємо інший підхід. Ми є двома країнами і відмінності очевидно існують», – зазначив співрозмовник Польського радіо.

Варшава та Будапешт мають різний підхід, наприклад, щодо Росії та її політики. Петер Сіярто відкидає звинувачення у проросійськості Угорщини. «Є вже достатньо звинувачень, що ми дуже тісно співпрацюємо з Москвою. Ми можемо тільки позаздрити співпраці Заходу з Росією», – сказав він.

Він також звернув увагу на те, що західні компанії ведуть дуже добрий бізнес з Росією та російськими компаніями.

Угорщина та Росія співпрацюють у будівництві атомної електростанції в місті Пакш, Будапешт також зацікавлений у газі, що пливе трубопроводом Turkish Stream («Турецький потік») і не хоче блокувати побудову газогону Nord Stream 2.

IAR/Т.А.