Під час ліквідації з «ВТБ Банку» вивели понад 100 млн грн

Під час ліквідації з «ВТБ Банку» вивели понад 100 млн грн

ФГВФО виявив незаконну перереєстрацію права власності на нерухомість на суму 105 млн грн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб під час процедури ліквідації «ВТБ Банку» виявив безпідставну перереєстрацію права власності на нерухомість на суму 105 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Згідно з повідомленням, було встановлено, що 46 одиниць нерухомості, які перебували на балансі банку з 2015 року, просто зникли з його активів. Пізніше було з’ясовано, що ці об’єкти були перереєстровані державним реєстратором на фізичну особу на підставі додаткового рішення Індустріального районного суду м.Дніпропетровська.

У ФГВФО вважають ці дії шахрайськими, оскільки у 2014 році на баланс банку було взято 311 квартир і об’єктів комерційної нерухомості на підставі договорів іпотеки. За наступні три роки з них були продані всі, крім 46-ти, які залишалися на балансі на момент входження в банк ФГВФО. Саме ці нереалізовані 46 одиниць і були вказані в додатковому рішенні суду.

У фонді вважають фіктивним додаткове судове рішення Індустріального районного суду Дніпропетровська. Наразі подано відповідну заяву до правоохоронних органів. Крім того, готується апеляційна скарга на вищевказане судове рішення.

Нагадаємо, що НБУ 18 грудня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії «ВТБ Банку» – української «дочки» однойменного російського державного банку. 27 листопада НБУ визнав «ВТБ Банк» неплатоспроможним. Причиною стали проблеми з ліквідністю банку, до яких призвів арешт його активів.