Пинзеник про рішення суду щодо Приватбанку: Готуймо гаманці – доведеться платити

Пинзеник про рішення суду щодо Приватбанку: Готуймо гаманці – доведеться платити

У разі повернення Приватбанку попередньому власнику кишені українців точно постраждають. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

У разі повернення Приватбанку попередньому власнику кишені українців точно постраждають. Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-міністр фінансів, народний депутат Віктор Пинзеник.

Готуймо гаманці. Ні, їх поповнення в даному випадку нам не світить. Будьмо готовими платити з них. Ми вже раз платили…

Опубліковано Віктором Пинзеником Четвер, 18 квітня 2019 р.

 

«Готуймо гаманці. Ні, їх поповнення в цьому випадку нам не світить. Будьмо готовими платити з них. Ми вже раз платили за проблеми приватного банку – ПриватБанку, який був націоналізований. Заплатили з нашого спільного гаманця (бюджету) немало – більше як 5 млрд доларів. Сьогодні, судячи з повідомлень, суд визнав націоналізацію банку незаконною», – зазначив Пинзенк.

«Яким рішенням нас «ощасливлять» надалі? Поверненням банку колишнім власникам чи задоволенням вимог «компенсації капіталу» власникам? В який бік не поверни – суцільна благодать нашим кишеням. Про інші супутні «благодаті» не хочу навіть згадувати», – додав він.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва СУД СКАСУВАВ РІШЕННЯ ПРО НАЦІОНАЛІЗАЦІЮ ПРИВАТБАНКУСУД СКАСУВАВ РІШЕННЯ ПРО НАЦІОНАЛІЗАЦІЮ ПРИВАТБАНКУзадовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ «Приватбанк» з ринку за участю держави.

Раніше детективна агенція Kroll за підсумками аудиту «Приватбанку» підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

А Генеральна прокуратура встановила перелік активів на 5,5 мільярда доларів, які були придбані за виведені з «Приватбанку» кошти.