Півмільйона злотих для родини покійного Василя Чорнея, який загинув у Польщі

Півмільйона злотих для родини покійного Василя Чорнея, який загинув у Польщі

Днями родину Чорнеїв селі Троїця, Снятинського району Івано-Франківської області відвідав почесний консул України у Познані Вітольд Горовський. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Шокуючу історію смерті Василя Чорнея, який загинув на заробітках в Польщі, неодноразово описували польські та українські ЗМІ. На прохання допомогти родині покійного українця відгукнулися близько 5,5 тисяч поляків. Вдалося зібрати майже 600 тисяч злотих, — близько 4 мільйонів 200 тисяч гривень, повідомляє «Радіо Свобода» www.radiosvoboda.org
Без батька залишилося троє неповнолітніх дітей – доньки, 12 і 7 років, та 9-річний син. Відтак протягом 11 років, поки найменша дитина покійного не досягне повноліття, родина Василя Чорнея щомісяця отримуватиме 2 тисячі злотих – близько 14 тисяч гривень. Крім того, якщо діти покійного здобуватимуть вищу освіту, то кожен з них отримуватиме 1,5 тисячі злотих щомісяця – майже 10 тисяч гривень.
«Нам вперше вдалося зібрати таку велику суму матеріальної підтримки. Допомога родині загиблого українця – це людський вимір солідарності», – наголосив Вітольд Боровський, а також організував для родини покійного українця юридичну допомогу.
Нагадаємо: Василь Чорней загинув, перебуваючи на заробітках у Польщі. Його тіло знайшли лісники неподалік міста Вонгровєц у Великопольському воєводстві. Місцеві правоохоронці з’ясували, що йому стало погано у спекотний червневий день. Громадянка Польщі, яка працевлаштувала українця, заборонила підлеглим викликати швидку і просто вивезла у ліс, де й залишила. Їй загрожує ув’язнення до 5 років.