Порошенко і Гройсман закрили тему ІТ-ФОПів

Порошенко і Гройсман закрили тему ІТ-ФОПів

Президент Петро Порошенко і прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрілися з представниками української IT-індустрії в офісі компанії GlobalLogic. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на UkrPress.info.

26 лютого президент Петро Порошенко і прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрілися з представниками української IT-індустрії в офісі компанії GlobalLogic. Темою зустрічі стало обговорення ініціативи Мінсоцполітики щодо ФОП. Під час майже півторагодинної зустрічі з представниками IT-асоціацій, кластерів і декількох R&D центрів обидва представники влади запевнили, що індустрії нема чого побоюватися. Про це повідомляє epravda.com.ua

«Президент чітко відповів у Львові [з приводу цього законопроекту], коли йому задали це питання: «Уряд не приймав, президент не бачив», — зазначив Гройсман.

«Ініціатива міністра [соціальної політики Андрія Реви] пов’язана лише з бажанням обговорити цю ідею. Це питання потрібно впорядкувати, про що ми говорили раніше», — додав прем’єр.

«Але хочу, щоб ви запам’ятали — питання по закону закрито. Ми можемо лише обговорювати, і знайти спільне рішення. І цим рішенням стане не додаткове оподаткування, а те, що допоможе вам зростати далі. Ніхто не хоче бачити, як компанії падають — це суперечить національним інтересам», — заявив Гройсман.

Рекомендуємо почитати: КАБМІН відкрив полювання на ФОП, хто кого?

Нагадуємо:

Міністерство соціальної політики пропонує заборонити використовувати цивільні відносини між компанією та фізичною особою–підприємцем замість найму такої особи на роботу.

Пропонується доповнити Кодекс законів про працю новою статтею — «Ознаки наявності трудових відносин».

У статті будуть прописані 7 критеріїв, що вказують на трудові відносини між двома особами.

Наявності одночасно будь-яких трьох із вказаних критеріїв буде достатньо, щоб відносини визнали трудовими, а роботодавець заплатив за кожного неоформленого співробітника штраф у 30 мінімальних заробітних плат (понад 125 тисяч грн станом на лютий 2019 року).

IT-індустрія виступає проти змін до Кодексу законів про працю, якими уряд хоче «прикрити» схему з працевлаштуванням ФОПів.

Чиновники Мінсоцполітики стверджують: мета Змін до Кодексу законів про працю, якими уряд хоче «прикрити» схему з працевлаштуванням ФОПів, — легалізація трудових відносин.