Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»

Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»

Адвокати пʼятого президента України, лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка подали позов від його імені до чинного глави держави Володимира Зеленського і громадської організації «Том 14» — редакції Bihus.Info.

Вони вимагають, аби суд визнав протиправним «приховування від суспільства повної версії «плівок Медведчука» та опублікувати їх у первісному вигляді.

Про це один із захисників Порошенка Ігор Головань повідомив у Facebook.

За його словами, журналісти не виконали своїх обіцянок і не опублікували всі наявні в них розмови.

«Замість публікації записів у тому вигляді, які Бігус і команда отримали від свого джерела […], Bihus.Info підсунуло суспільству три чергових відосики із монтованим-перемонтованим аудіо. І з хронометражем намагаються нас надурити. Спочатку Бігус бовкнув, що має 6 годин записів. Потім виправився, мовляв, не 6, а 36. Насправді хронометраж трьох роликів з усіма, за твердженням Бігуса, записами становить 35 годин 9 хвилин 14 секунд», — пояснив Головань.

Він переконаний, що хронометраж плівок насправді більший, «і всі записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені».

Як писало Діло, журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, де фігурують десятки аудіозаписів з голосом людини, схожим на голос політика Віктора Медведчука. Зафіксовані на записах переговори велися з 2014 по 2018 роки — як з представниками “ДНР” і “ЛНР”, так і з політичним оточенням президента РФ Володимира Путіна.

Генпрокуратура підозрює Медведчука за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 — держзрада, ч. 3 ст. 15 — замах на кримінальний злочин, ч. 1 ст. 438 — порушення законів і звичаїв війни.