Поштові марки з островом Зміїний були продані на аукціоні в Польщі за понад 100 тисяч злотих. Кошти підуть на допомогу Україні

Поштові марки з островом Зміїний були продані на аукціоні в Польщі за понад 100 тисяч злотих. Кошти підуть на допомогу Україні

В рамках спільної акції інформаційних порталів Gazeta.pl, Ukrayina.pl, Фонду Польський центр міжнародної допомоги та компанії Allegro вдалось організувати спеціальний аукціон, на якому було продано вже легендарні поштові марки, видані на честь захисників острову Зміїний. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

У середу, 18 травня завершився спеціальний аукціон, на якому розігрували 4 поштові марки присвячені захисникам острова Зміїний. Цінності цим маркам додали також підписи мера Києва Віталія Кличка, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Четверту підписав один з захисників острову Роман Грибов, автор відомої фрази, якій і присвячена марка.

За результатами аукціону вдалось зібрати понад 100 тисяч злотих або понад 700 тисяч гривень. Найдорожчою виявилась марка з підписом Віталія Кличка. За неї віддали 41 тисячу злотих. Понад 30 тисяч злотих заплатили за марку з автографом Романа Грибова.

Виручені на аукціоні кошти підуть на закупівлю машин швидкої допомоги та іншого медичного обладнання, яке буде передане до України.

А.В.

Джерело: Gazeta.pl