Посол США у Німеччині підтримує санкції проти фірм, що будують Nord Stream 2

Посол США у Німеччині підтримує санкції проти фірм, що будують Nord Stream 2

Річард Гренелл підтверджує попередження про санкції щодо фірм, які будують російський газопровід. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Посол Сполучених Штатів Америки у Німеччині Річард Гренелл підтримує попередження компаніям, котрі будують газопровід Nord Stream 2, про введення проти них американських санкцій. Це він підтвердив у нинішньому інтерв’ю для видання Rheinische Post, наголосивши, що головною роллю дипломата є захист інтересів власної батьківщини.

Річард Гренелл зазначив, що як посла США його завдання – представляти інтереси власного уряду щодо уряду в Берліні, щодо представників німецької економіки та щодо громадської думки і мас-медіа. Він підкреслив, що Nord Stream 2 не є економічним проектом, натомість його запроектовано тільки для того, аби створити альтернативний маршрут транзиту газу, що навмисне обходитиме Україну.

Американський посол припускає, що європейці мають право самі приймати рішення про імпорт енергоносіїв. Він нагадав, що у тій самій Європі є багато країн, котрі проти будівництва Nord Stream 2. «Німеччина повинна брати до уваги занепокоєння інших країн ЄС та її сусідів щодо цього газопроводу», – сказав Річард Гренелл.

Декілька днів тому посол Річард Гренелл надіслав західним концернам, котрі будують газогін Nord Stream 2, лист із інформацією про введення проти них американських санкцій, якщо вони не вийдуть із цього проекту. Він не уточнив, про які саме обмеження йдеться.

IAR/Т.А.