«Поверніть крадені речі!», – лідер С14 поскандалив з Зоряном Шкіряком в ефірі «Народ проти»

«Поверніть крадені речі!», – лідер С14 поскандалив з Зоряном Шкіряком в ефірі «Народ проти»

Давайте не визначати, хто у нас канонічний патріот. На минулому тижні Національна поліція чітко показала, яке у нас ставлення до цих ганебних проявів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Давайте не визначати, хто у нас канонічний патріот. На минулому тижні Національна поліція чітко показала, яке у нас ставлення до цих ганебних проявів. Про це в ефірі ток-шоу «Народ проти» на телеканалі ZIK заявив радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Пан Шкіряк сказав, що він теж був на Майдані і також молотився з Беркутом і лідер організації С14 Євген Карась це прекрасно пам’ятає. За словами радника Авакова, він його добре знає адже вони разом пройшли ще 2012 рік і тоді мали спільну позицію і відстоювали її в боротьбі з режимом Януковича.

«Не вішайте на себе плашку канонічних патріотів. Я не менший патріот ніж ви і в Національній поліції десятки тисяч тих, хто пройшов горнило війни. Тому я дуже прошу не підривайте довіру до правоохоронної системи. Сьогодні все це працює на нашого ворога», – відзначив пан Шкіряк.

Крім того Шкіряк додав, що там де поліція зробила помилку, вона її визнає і ніхто нікого не кришує. Водночас, щодо дій спецпідрозділу, він запитався, чи хтось собі може собі уявити, яка би була реакція у США чи Франції, якби хтось ломився у відділок?

У відповідь Карась сказав йому, що кричав, – «Поверніть крадені речі».

«Ви їх не повернули. Газовий балончик кожна людина має в країні носити, бо ваші беркути їх рублять. Коли нас почали бити, газом пшикав беркут. Ви дали Князєву збрехати, підставили керівника Нацполіції. На нашому відео видно, що газом пшикає беркут. Попри те, що в нас були легальні балончики, ніхто ними не пшикнув. Майте сором, хоть би не брехали у прес-релізах. Які там були кастети?», – відзначив активіст.

У відповідь пан Шкіряк зазначив, що слідство веде ДБР. Якщо до дій спецназу є якісь запитання, то треба порушити кримінальну справу і карати винуватців.

Нагадаємо, 9 лютого у Києві перед зустріччю з Тимошенко поліція затримала людей з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?», зокрема, членів С14. Згодом до відділку поліції на Подолі прийшли прихильники затриманих, і правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки.

Як повідомляли, голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Шевченківський райсуд Києва розглядатиме питання про обрання запобіжного заходу Владиславу Мангеру у вівторок, 12 лютого.

31 липня торік на Катерину Гандзюк напали біля її будинку – невідомий облив її кислотою. Вона отримала хімічний опік на близько 30% тіла. 4 листопада 2018 року Катерина Гандзюк померла.