Прикордонники викрили чоловіка з фальшивими документами за 1 тис. американських доларів

Прикордонники викрили чоловіка з фальшивими документами за 1 тис. американських доларів

Інформацію щодо можливого використання під час перетину кордону фальшивих довідок про непридатність до військової служби нашим краянином призовного віку отримали оперативники Житомирського прикордонного загону. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Охоронці кордону негайно поставили громадянина на контроль у відповідну базу даних. Вже за деякий час в пункті пропуску «Рава-Руська», під час оформлення на виїзд з України одного з подорожніх, спрацював відповідний рівень контролю.

Прикордонники Львівського загону під час перевірки документів, що були надані чоловіком для перетину кордону, виявили підроблені тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії. Згодом молодик, 1991 року народження, зізнався, що придбав документи в невідомої особи за тисячу американських доларів.

Наразі до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією».