Псевдоюридична маячня РФ: В’ятрович відреагував на справу, яку йому «шиє» Кремль

Псевдоюридична маячня РФ: В’ятрович відреагував на справу, яку йому «шиє» Кремль

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович відповів на звинувачення Слідчого комітету РФ на свою адресу у «реабілітації нацизму» і відкриття у Росії відповідної кримінальної справи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович відповів на звинувачення Слідчого комітету РФ на свою адресу у «реабілітації нацизму» і відкриття у Росії відповідної кримінальної справи. Зокрема, український історик нагадав, що «якась псевдоюридична маячня Російської Федерації не поширюється на територію суверенної України» і порадив росіянам читати справжні історичні документи, а не вірити у радянські псевдонаукові міфи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Подаємо допис Володимира В’ятровича у повному обсязі:

Следственний комітєт, ви забиваєтєсь! Ні Володимир В’ятрович, ні політика національної пам’яті України, ні наша історія не є у сфері юрисдикції Росії. Тривалий час так було, і ви цим зловживали аж до здійснення злочинів проти людяності. Але, нагадаю, це минуло давно, як би не мріялося інакше.

Україна – суверенна держава, і якась псевдоюридична маячня Російської Федерації не поширюється на територію України і на мене як на її громадянина.

З історичної точки зору «слідство» дійшло смішних висновків. На відміну від цього комітету, я ретельно вивчав матеріали Нюрнбергського процесу, які, на жаль для «слідчих», ніколи не були видані в повному обсязі російською мовою.

Очевидно, не випадково, тому що саме в матеріалах Нюрнбергського процесу є документи, які свідчать про боротьбу Організації українських націоналістів проти нацизму. Очевидно, що ці документи суперечать установкам радянської, а тепер – сучасної російської пропаганди про нібито колабораціонізм бандерівців. Саме тому ці документи ніколи не були опубліковані в Російській Федерації.

Росія відтворює радянські міфи, пов’язані з Другою світовою війною, які не мають нічого спільного ані з рішеннями Нюрнбергського процесу, ані тим паче з об’єктивом баченням того, чим була Друга світова війна. Зокрема, і для українців.

Следственний комітєт, ви забиваєтєсь!Ні Володимир В’ятрович, ні політика національної пам’яті України, ні наша історія…

Опубліковано Volodymyr Viatrovych Четвер, 14 березня 2019 р.

Нагадаємо, проти голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича в Росії відкрили кримінальну справу. Йому закидають «реабілітацію нацизму» (ч. 2 ст. 354.1 КК РФ).