Рада призначила нову ЦВК: хто рахуватиме наступні вибори
https://storage1a.censor.net/images/2/a/c/3/2ac3b8b35e390849911d99b71ae5b077/original.jpg

Рада призначила нову ЦВК: хто рахуватиме наступні вибори

Народні депутати підтримали подання президента щодо призначення 14 кандидатів новими членами Центральної виборчої комісії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gazeta.ua.

За кожного кандидата голосували окремо.

До нової ЦВК увійшли 6 представників “Блоку Петра Порошенка”, 3 – “Народного фронту”, по одному від “Самопомочі”, “Батьківщини”, Радикальної партії, “Відродження” та “Волі народу”. Усі кандидати були присутні на засіданні.

Михайло Вербенський (БПП) – 286 голосів

Генерал, в органах внутрішніх справ понад 40 років. 2005-го став керівником Головного штабу МВС. У березні 2014-го призначений на посаду директора Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС.

Ольга Желтова (БПП) – 305 голосів

Заступник завідувача секретаріату комітету Верховної Ради VIII скликання з питань правової політики та правосуддя. Помічник народного депутата IV скликання Юрія Ключковського.

Світлана Кустова (БПП) – 306 голосів

Юристоконсул ТОВ “Адвокатська компанія “Моор і Партнери”. На позачергових виборах до Верховної Ради 2007-го – кандидат у народні депутати від блоку “Наша Україна – Народна самооборона” (під номером 145). На позачергових парламентських виборах 2014-го була уповноваженою особою партії “Блок Петра Порошенка”. На громадських засадах – помічник народних депутатів IV–VIII скликань: Миколи Катеринчука (IV–V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання).

Ольга Лотюк (БПП) – 296 голосів

Доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2002-го. Була помічником на громадських засадах народного депутата IV скликання від блоку “За єдину Україну!” Миколи Онищука. 2006-го – кандидатом у народні депутати від партії “Нова сила” (№2 у списку).

Віталій Плукар (БПП) – 302 голосів

Завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їхніх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента. Був помічником (на платній основі) народного депутата Валерія Карпунцова, обраного за списком партії “УДАР Віталія Кличка”.

Олег Конопольський (БПП) – 288 голосів

Адвокат, 2009-го був довіреною особою кандидата в президенти Арсенія Яценюка. 2004-го представляв інтереси мера Києва, кандидата в президенти Олександра Омельченка, коли той оскаржив у суді дії прокуратури щодо виїмки підписних листів.

Наталія Бернацька (“Народний фронт”) – 307 голосів

(Дівоче прізвище Севост’янова) – перший заступник міністра юстиції. Перед цим – урядова уповноважена у справах Європейського суду з прав людини.

Ірина Єфремова (“Народний фронт”) – 307 голосів

Народний депутат. Раніше була депутатом Харківської обласної ради від “Батьківщини”.

Леонтій Шипілов (“Народний фронт”) – 308 голосів

Доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових дисциплін Національного університету “Києво-Могилянська академія”. На парламентських виборах 2012-го включений до списку партії “УДАР Віталія Кличка” під №134.

Тетяна Юзькова (Радикальна партія) – 307 голосів

Народний депутат. До цього була адвокатом.

Євген Радченко (“Самопоміч”) – 289 голосів

Працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів. З 2009-го – експерт Венеційської комісії. Працював на виборах у 14 країнах. Був помічником-консультантом народного депутата Володимира Стретовича у IV скликанні Верховної Ради.

Андрій Євстігнєєв (“Батьківщина”) – 309 голосів

Доцент кафедри екологічного права в КНУ імені Тараса Шевченка. Засновник і керівник власного адвокатського бюро.

Тетяна Сліпачук (“Воля народу”) – 317 голосів

Партнер фірми Sayenko Kharenko, керівник практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу.

Алла Басалаєва (“Відродження”) – 280 голосів

Суддя Дарницького районного суду Києва (рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2011-го).