Рахункова палата перевірить «Укрзалізницю» через підвищення цін на квитки
https://storage1a.censor.net/images/2/e/3/2/2e326cdf180cb20c04968d30de144277/original.jpg

Рахункова палата перевірить «Укрзалізницю» через підвищення цін на квитки

В Рахунковій палаті зазначають, що «Укрзалізниця» цьогоріч двічі підвищувала ціни на квитки, але якість сервісу суттєво не покращилася. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Рахункова палата України має намір провести аудит в ПАТ «Укрзалізницю» через підняття цін на на послуги підприємства. Про це 31 жовтня повідомила прес-служба Рахункової палати.

За словами очільника відомства Валерія Пацкана, Рахункова палата отримала лист від міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням провести аудит «Укрзалізниці». У Мінінфраструктури просять, зокрема, провести аудит ефективності управління з боку «Укрзалізниці» майном держвласності, що може мати фінансові наслідки для державного бюджету, оскільки підприємство сьогодні не в повному обсязі забезпечує перевезення як сировини, так і готової продукції вантажовідправників.

«Тільки цього року «Укрзалізниця» двічі підвищувала ціни на квитки для людей, але якість сервісу, на жаль, суттєво не покращилася. Водночас, навколо «Укрзалізниці» постійно розгортаються скандали та звинувачення у зловживаннях не припиняються», – додав голова Рахункової палати.

Замість закриття неприбуткових вантажних станцій, «Укрзалізниця» пропонує компенсувати підприємству їхнє обслуговування. Варто зазначити, що йдеться саме про вантажні станції, які обслуговують переважно рух вантажів агропродукції.