Результати екзит-полу на виборах-2019: онлайн-трансляція

Результати екзит-полу на виборах-2019: онлайн-трансляція

Національний екзит-пол оголосив попередні результати голосування о 20:00 – після того, як закрилися виборчі дільниці. О 23 екзит-пол оголосить підсумкові результати. Дивіться онлайн-трансляцію на 24 каналі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на 24 канал.

Вмикайте 24 канал – у прямому ефірі ми транслюватимемо прес-конференцію Національного екзит-полу. Також дивіться трансляцію онлайн на цій сторінці.

Коли екзит-пол оголосить свої дані:

  • 19:45 – розпочалась прес-конференція на якій оприлюднили результати опитування станом на 18:00;
  • 23:00 – оголосять результати станом на 20:00.

Екзит-пол оголошує результати голосування: онлайн-трансляція

Що таке екзит-пол? 
Це анонімне опитування виборців, що проводиться соціологічними службами на виході з виборчих дільниць у день голосування. Мета екзит-полів –прогнозування результатів голосування до оголошення офіційних даних виборчими комісіями. Це ще й додатковий фактор контролю за проведенням виборів. Якщо розбіжність між даними екзит-полу та результатами підрахунку ЦВК перевищить 4,5% – це вже сигнал про фальсифікації на виборах.

Цьогоріч до Національного екзит-полу-2019 увійшли фонд “Демократичні ініціативи”, КМІС та Центр Разумкова. Вони опитали близько 17 тисяч виборців на 400 дільницях. Національний екзит-пол-2019 не залежить від жодних кандидатів чи політичних сил і повністю фінансується західними донорами.
Враховуючи попередній досвід, похибка опитування екзит-полу може скласти 2,5% для лідерів президентських перегонів і 1% для інших кандидатів.