Результативна робота Мін’юсту – запорука побудови правової, економічно сильної України
https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/5b4/f35/4fb/5b4f354fbef01872976421.jpg

Результативна робота Мін’юсту – запорука побудови правової, економічно сильної України

Прем’єр-міністр: Результативна робота Мін’юсту – запорука побудови правової, економічно сильної України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

Енергійна і результативна робота нинішньої команди Міністерства юстиції України – це основа і запорука процесу розбудови правової і економічно сильної України. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час урочистих заходів з нагоди 100-річчя Міністерства юстиції.

Глава Уряду наголосив, що свій віковий ювілей відомство зустрічає у «робочій обстановці», адже на часі розробка і ухвалення не просто важливих з юридичної точки зору рішень. Йдеться про зміну мислення, про запровадження нових правових традицій, про розбудову таких умов життя й праці, де кожен може реалізувати і захистити себе і свої інтереси.

Як нагадав Володимир Гройсман, серед фундаментальних змін – процеси децентралізації, реформи системи надання адміністративних послуг, розкриття реєстрів і глибока дерегуляція, яка покращує діловий клімат і дозволяє нарощувати і реалізовувати підприємницький потенціал.

«Багато правильних і прогресивних реформ було зроблено. І вони вже дають результати», – сказав Володимир Гройсман.

Він висловив повну підтримку ініціатив Міністерства, особливо які стосуються програми «Чужих дітей не буває» та ідей щодо захисту прав інвесторів та підприємців «маски-шоу стоп».

«Мін’юст тут відіграє велику роль, – зазначив Прем’єр-міністр. – Розраховую на подальшу енергію Міністра (Павла Петренка), колег на місцях, аби ми могли зміцнювати Україну як правову і економічно сильну державу».

Довідково

Результатами ключових ініціатив Мін’юсту є:

1,9 млрд грн, стягнутих на користь дітей за 5 місяців дії закону 7277 #ЧужихДітейНеБуває.

Видано 16,6 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 426,3 млн грн, причому з початку року стягнено на користь робітників – 230,9 млн грн.

У 56 містах і 2 селах можна скористатися сервісом «Шлюб за добу». По країні розбудовано мережу центрів безоплатної допомоги. Наразі їх вже 550. Минулого року сервісами Мін’юсту скористалися 107 млн разів.