Ролан Гаррос. Цуренко встановлює новий особистий рекорд на турнірі і зіграє в четвертому колі
https://btu.org.ua/uploads/posts/2018-06/medium/1527935264_20180602-img_71462075.jpg

Ролан Гаррос. Цуренко встановлює новий особистий рекорд на турнірі і зіграє в четвертому колі

Леся Цуренко вдруге в кар’єрі пробилася в 1/8 фіналу на турнірі Великого Шолома. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на btu.org.ua.

Третє коло

Леся Цуренко (Україна) – Магдалена Рибарікова (Словаччина, 19) 6-2, 6-4

За весь перший сет, в якому Цуренко оформила два брейки, українка програла всього два розіграші на своїй подачі. У другій партії Леся забезпечила собі лідерство 3-1, після чого суперниця вперше в цій зустрічі заробила брейкпоінт. З другого шансу Рибарікова оформлює зворотний брейк і далі зрівнює рахунок (3-3). Леся зуміла скористатися прихованими матчболами (5-3), але “всуху” програла свій гейм, коли подавала на перемогу. Проте, Цуренко відразу ж “під нуль” робить ще один брейк і забезпечує собі путівку до четвертого кола.

– У минулому сезоні Цуренко і Рибарікова також зустрічалися на турнірі Великого Шолома – на Вімблдоні, де словачка віддала нашій тенісистці тільки три гейми.

– Леся Цуренко оформила другу поспіль перемогу над суперницею з топ-20 (Коко Вандевей / WTA 15; Магдалена Рибарікова / WTA 18).

– Рибарікова після 10 років виступів на Ролан Гаррос уперше пробилася до третього кола.

– Цуренко, як і в минулому сезоні, дісталасядо третього раунду, повторивши свій особистий рекорд. Рік тому в Парижі українка програла майбутній чемпіонці турніру Олені Остапенко. Тепер же Леся вперше в кар’єрі виступить у четвертому раунді на Ролан Гаррос. Раніше дійти до цієї стадії на мейджорах Цуренко вдавалося тільки одного разу – на US Open у 2016 році.

За місце в дебютному чвертьфіналі на турнірах Grand Slam Леся Цуренко буде боротися з третьою ракеткою світу Гарбіньє Мугурусою. Дівчата двічі зустрічалися в турі і обидва рази на харді: в 2015 українка виграла в Торонто, а в минулому сезоні іспанка взяла реванш в Ухані. На шляху до четвертого кола чемпіонка Ролан Гаррос-2016 Гарбіньє Мугуруса обіграла Саманту Стосур з Австралії (6-0, 6-2).