Російський рубль різко знецінюється

Російський рубль різко знецінюється

Послаблення валюти почалося через відмову РФ підтримати низький рівень видобутку нафти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Кореспондент Польського радіо в Москві Мацєй Ястшембський повідомляє про різке знецінення російського рубля. За оцінками біржових аналітиків, це безпосередньо пов’язано зі зниженням цін на нафту на світових ринках. Зараз у Росії за 1 євро слід заплатити майже 85 рублів.

Російська валюта послабилася незадовго до того, як почалася пандемія коронавірусу. Прямою причиною такої реакції світових бірж стало те, що Росія відмовилася від пропозиції Організації країн-експортерів нафти (OPEC), які хотіли утримати низький рівень видобутку нафти. Унаслідок цього, протягом кількох годин, разом із падінням ціни на сировину рубль також сильно знецінився. У наступні тижні на послаблення валюти РФ та акцій російських компаній вплинула пандемія коронавірусу. На думку російських аналітиків, рятувати рубль доведеться державі. Проте, експерти нагадують, що на попереднє знецінення валюти російський центральний банк реагував обмежено.

IAR/Н.Б.