Російський уряд заборонив імпорт чергових харчових продуктів з України

Російський уряд заборонив імпорт чергових харчових продуктів з України

До списку заборонених українських товарів зараз додано цукор, макарони, ячмінь, напівм’ясні продукти та м’ясні консерви. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Уряд Росії 3 липня розширив список харчових продуктів, ввезення яких з України буде заборонено. До списку заборонених українських товарів зараз додано цукор, макарони, ячмінь, напівм’ясні продукти та м’ясні консерви.

У цьому списку також є мінеральна вода і газовані напої, майонези, кетчупи та продукти для приготування соусів, пальмова олія в упаковці вагою 20 тонн, м’ясні продукти – готові, консервовані та напівпродукти, готові супи та бульйони, попкорн та продукти типу мюслі, какаова маса і раки (готові та консервовані).

Розширення списку заборонених продуктів відбулось через декілька днів після того, як президент Росії Владімір Путін гостро розкритикував запровадження в Україні закону про корінні народи. Путін при цьому запевнив, що не вважає українського народу неприязним, а «виразно неприязною» назвав владу цієї країни.

Раніше російський уряд ввів ембарго на продукти з України у 2018 році. Санкції, що стосувалися ввезення з сусідньої країни молочних, м’ясних продуктів, а також фруктів та овочів Росія запровадила у 2016 році. Тоді Київ запровадив ембарго на товари з Росії.

PAP/М.К.