Росія : чорний список суддів

Росія : чорний список суддів

Протягом кількох днів російські інтелектуали, духовенство, лікарі, та митці протестують проти несправедливих засуджень. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В Росії буде створений «чорний список суддів», – заявив уповноважений при президенті РФ з захисту прав підприємців Борис Тітов. Протягом кількох днів російські інтелектуали, духовенство, лікарі, та митці протестують проти несправедливих засуджень.

Акція була розпочата після того, як московський суд засудив на 3,5 року актора Павла Устінова за напад на міліціонера. Свідки говорять про зворотне і звинувачують суддю, що його вердикт обґрунтувався на помилкових показаннях.

За словами правозахисників, нещодавно в російських судах було винесено багато таких несправедливих вироків проти осіб, причетних до опозиційних демонстрацій. «Зараз гучно йде мова про справу Павла Устінова, це беззаконня також доходить і до бізнесу», – написав в інтернеті Борис Тітов. Він додав, що судову систему потрібно змінити. У той же час він заявив, що створить «чорний список суддів» та створить спеціальну комісію для оцінки судових рішень у питаннях, що стосуються підприємців.

IAR/Д.К.