Росія кинула в Білорусь десант своїх фахівців з пропаганди
Президент Білорусі Аляксандр Лукашенка розмовляє по телефону в Палаці незалежності в Мінську, Білорусь – 23.08.2020р.Foto: EPA/BELTA / POOL Dostawca: PAP/EPA.

Росія кинула в Білорусь десант своїх фахівців з пропаганди

Білоруський політик Вінцук Вячорка заявив, що російські фахівці з пропаганди вже почали працювати в його країні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Колишній голова опозиційного Білоруського фронту Вінцук Вячорка звернув увагу, що на білоруському телебаченні працевлаштувли групу російських журналістів. Він також зазначив, що в Білорусі урядові групи розпочали організацію акцій підтримки президента Аляксандра Лукашенка, на які спеціальними автобусами привозять працівників бюджетного сектора.

Вінцук Вячорка сказав Польському радіо, що дії Росії в Білорусі були помітні з самого початку президентських виборів. «Я не сумніваюся, що з самого початку Москва була присутня у виборчих сценаріях та в різних колах. Однак вона, мабуть, не очікувала такого пробудження білорусів, та ще під національним, а не радянським прапором. По-друге, низова демократія, культура протесту та відповідальність людини не мають нічого спільного з homo sovieticus. Це матриця майбутньої незалежної та вільної Білорусі, що належить до західної цивілізації», – заявив політик.

Вінцук Вячорка наголосив, що позиція Польщі суперечить імперському підходу Росії до Білорусі. «Позиція Польщі та польського суспільства, яке, маючи свої історичні спогади, добре розуміє, що відбувається з нами, і готовність допомогти цій новій Білорусі цінується в нашій країні», – сказав Вячорка.

Політик додав, що в результаті останніх президентських виборів Білорусь суттєво змінилася. «Буквально три місяці тому поява сотні демонстрантів на вулицях вважалася б великою подією. Сьогодні нікого не дивують акції опозиції, в яких беруть участь десятки тисяч людей», – пояснив білоруський політик.

IAR/Л.І.