Росіянин Андрій Прокунін залишає посаду старшого тренера збірної України

Росіянин Андрій Прокунін залишає посаду старшого тренера збірної України

Старший тренер жіночої збірної України Андрій Прокунін залишає посаду наставника команди. Рішення було прийнято за підсумками тренерської ради. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на biathlon.com.ua.


 Андрій Прокунін:

– Хочу повідомити, що з сьогоднішнього дня я не є старшим тренером жіночої збірної України. Той формат роботи, який був запропонований федерацією, не влаштовує мене, як тренера. Я хочу рости, розвиватися, але у зв’язку з тим, що багато спортсменок перебуває на індивідуальній підготовці з особистими тренерами, не бачу можливості для самореалізації. Тому прийняв рішення, залишити цю посаду і дати можливість реалізуватися в цій ролі іншим фахівцям.

При цьому хочу подякувати всім тренерам, які зі мною працювали, всім дівчатам і функціонерам федерації. Також дякую Міністерству молоді і спорту України в особі державного тренера Євгена Федоровича Колупаєва, який створив всі умови для того, щоб команда могла повноцінно працювати. Окремі слова подяки президенту федерації Володимиру Михайловичу Бринзаку, оскільки я розумію, що запрошення мене на цю посаду було сміливим кроком з його боку, оскільки мій паспорт протягом усього періоду роботи дуже багатьом не давав спокою. І в якийсь момент це все одно мало статися.

Але я йду на хорошій хвилі. У нас є медалі чемпіонату світу і Європи, сподіваюся, команда буде прогресувати і далі. Я ні в якому разі не спалюю мости і не кажу прощавай. Цей рік збагатив мене, як тренера, додатковим досвідом, і я в свою чергу спробував дати команді все, що міг у цій ситуації. Спасибі всім за роботу!

 Володимир Бринзак:

Припинення співпраці з нашою командою – рішення Андрія Прокуніна, до якого ми поставилися з розумінням. На сьогоднішній тренерській раді ми обговорювали питання подальшої організації роботи команди. І якщо по чоловічій вже є визначеність, то по жіночій збірній питання залишаються до другої половини квітня.

Швидше за все, молодіжна група і доросла команда будуть тренуватися за різними методиками, і в цій ситуації Прокунін висловив свої міркування про те, що така схема роботи не дозволить йому реалізувати свої тренерські ідеї. Поки ми не будемо робити різких дій з приводу нового тренера команди – працювати продовжать ті фахівці, які робили це і в минулому сезоні. Віта і Валя Семеренко, швидше за все, будуть і далі працювати з Григорієм Шамраєм, Настя Меркушина – з батьком, інші дівчата – під керівництвом Валерія Лєснікова, який буде відповідати за функціональну підготовку, а також Володимира Махлаєва і Олександра Біланенко, які зосередяться на стрільбі.

Ми прийняли рішення більше довіряти нашим фахівцям – і в тренерському штабі, і в сервіс-групі. Тому будемо поступово йти від практики запрошення закордонних фахівців. Але всі кадрові питання ще будуть обговорюватися і затверджуватися під час тренерського семінару, який пройде в останній декаді квітня. Хто в цій ситуації формально буде головним – не головне, куди важливіше – зберегти команду, забезпечити подальший прогрес результатів у дівчат, проаналізувавши помилки, яких ми припустились цього сезону і не припускаючись їх в майбутньому. А тренерам, в будь-якому випадку, необхідно буде знаходити спільну мову. Упевнений, нашій команді під силу вирішувати найсерйозніші завдання.