Росіяни вбили понад сто жителів Сумщини, пошук зниклих триває

Росіяни вбили понад сто жителів Сумщини, пошук зниклих триває

На Сумщині російські загарбники жорстоко вбили понад сто мирних мешканців, велика кількість людей перебувають в полоні або пропали безвісти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна (Київ) повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм керівника ОВА.

«Загинуло понад 100 мирних мешканців, але, на жаль, ця цифра збільшується з кожним днем, бо знаходять тіла – зі зв’язаними руками, зі слідами катувань, розстріляні пострілами в голову, це страшні речі. Багато людей пропали безвісти, є люди, які знаходяться в полоні – по ним працює переговорна група. Дуже багато громадян, про долю яких ми взагалі нічого не знаємо – на дорогах і трасах, в лісах знайдені розстріляні машини, а що сталось з людьми з цих машин, достеменно невідомо”, – зазначив Живицький.

Він додав, що в лікарнях Сумщини і сусідніх областей перебуває багато поранених. Крім того, у тих, хто переніс окупацію, у людей, через населені пункти яких проїжджали колони з тисяч одиниць ворожої техніки, дуже серйозна психологічна травма.

“Окупанти обстрілювали все навколо, стріляли з танків, автоматів, гранатометів по мирних мешканцях, по старих людях з дітьми. Наші люди на болотах ховались, на сільгосппідприємствах, у силосних ямах. Це був терор і жах, який чинили росіяни у нас в регіоні”, – сказав Живицький.