Румунія стурбована агресією Росії у Чорному морі
http://www.polradio.pl/5/38/Artykul/386682

Румунія стурбована агресією Росії у Чорному морі

Бухарест б’є на сполох у зв’язку із посиленою демонстрацією військової сили Росією у Чорному морі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланнями на Польське радіо.

Румунія, яка є одним із 29 членів НАТО, висловила стурбованість у зв’язку із посиленою військовою активністю Росії у регіоні Чорного моря. «Ситуація кардинально змінилася протягом останнього року», – заявив міністр оборони Румунії Міхай Фітор.

«Російська Федерація використовує Чорне море для демонстрації своєї сили у східній частині Середземного моря», – наголосив румунський міністр на міжнародній конференції, організованій у Бухаресті американським аналітичним центром Aspen Institute.

Міністр закордонних справ Румунії Віорел Мелешкану сповістив, що після того, як у січні 2019 року його країна перейме тимчасове головування у Раді ЄС, Бухарест зосередиться на посиленні кібербезпеки та боротьбі із загрозами гібридного конфлікту з боку Росії.

Румунія є однією з країн Північноатлантичного альянсу, крім, зокрема, Польщі, які збільшили свій військовий бюджет, коли НАТО намагається застосовувати політику стримування щодо агресивних кроків Росії і тому Альянс хоче модернізувати своє озброєння.

PAP, niezależna.pl/Т.А.