Ryanair скасував 190 рейсів через страйк бортпровідників 28 вересня
http://lowcoster.by/wp-content/uploads/2014/12/Kenny-860x450_c.jpg

Ryanair скасував 190 рейсів через страйк бортпровідників 28 вересня

Плани близько 30 тис. пасажирів буде порушено через страйки бортпровідників Ryanair у шести країнах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Ірландський бюджетний авіаперевізник Ryanair скасовує 190 рейсів у п’ятницю, 28 вересня, у шести європейських країнах – Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Португалії, Італії та Німеччині. Причиною скасування став черговий страйк бортпровідників у цих країнах, оголошений на цей день, про це інформує Deutsche Welle.

Частка скасованих рейсів становить 8% від близько 2400 рейсів авіакомпанії, запланованих на п’ятницю. Загалом скасування рейсів торкнеться близько 30 тисяч пасажирів. Представник Ryanair Кенні Джейкобс перепросив перед пасажирами і запевнив, що компанія зробила «все, що могла, аби уникнути» проблемної ситуації.

Зазначимо, що 12 вересня ірландська авіакомпанія Ryanair змушена була скасувати 150 з 400 рейсів з Німеччини та до неї через страйк 400 пілотів та 1000 бортпровідників Ryanair, який тривав добу. Рішення про страйк у ФРН було ухвалене об’єднанням пілотів Cockpit і профспілкою Ver.di після невдалого другого раунду переговорів з керівництвом лоукостера.

13 вересня вже Європейська міжнародна профспілка закликала співробітників лоукостера до страйку ще у п’яти країнах, окрім Німеччини.

Профспілки ведуть переговори з керівництвом ірландської авіакомпанії з січня 2018-го, прагнучи покращення умов праці та підвищення заробітних плат. У серпні пілоти лоукостера в Німеччині та інших європейських країнах вже оголошували страйк, що став найбільшим за всю історію Ryanair. Тоді скасування рейсів торкнулися понад 55 тисяч пасажирів.

До слова, Ryanair, що базується в Ірландії, виконує польоти по всьому Євросоюзу і в низці інших країн, використовуючи багато аеропортів як великі пересадочні вузли. Від початку вересня ірландський лоукостер здійснює польоти з Києва до Берліна та у зворотньому напрямку.

Як інформував ZAXID.NET, ірландський лоукостер Ryanair у 2019 році планує запустити з Польщі 17 нових рейсів, 8 з яких – в Україну.