СБУ затримала організатора постачання військового обладнання до Росії
https://zaxid.net/resources/photos/news/640x360_DIR/201809/1466118.jpg?201809211057

СБУ затримала організатора постачання військового обладнання до Росії

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали одного із організаторів каналу постачання до Росії запчастин для виробництва зброї. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали одного із організаторів каналу постачання до Росії запчастин для виробництва зброї, повідомили 21 вересня в прес-центрі СБУ.

«Оперативники спецслужби на початку 2018 року встановили, що група ділків переправляла до країни-агресора деталі, які використовуються для виробництва зброї та систем радіолокаційного захисту. Співробітники СБУ задокументували, що на замовлення представників ФСБ зловмисники через кур’єрів передавали комплектуючі, зокрема для ракет, систем зв’язку, навігації та управління реактивними снарядами», – мовиться в повідомленні.

За інформацією СБУ, виготовлена з українських деталей військова продукція передавалася проросійським бойовикам «Д/ЛНР».

«Під час низки санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів справи у кількох регіонах України правоохоронці виявили фінансово-господарську документацію, договори, виписки з банків, чорнові записи, печатки та електронне листування із замовниками з Росії. Оперативники СБУ також вилучили радіодеталі, транзистори, мікрочіпи, резистори, реле, конденсатори, індикатори, стартометри загальною вагою понад п’ять тонн та чотири спеціальні комплекси «Топаз-2000», – повідомили в СБУ.

Одного з організаторів затримали, іншого оголосили у всеукраїнській розшук. У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.