Ще один громадянин України намагався підкупити польських прикордонників

Ще один громадянин України намагався підкупити польських прикордонників

На днях польські прикордонники вчергове затримали українця на спробі дати хабара. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як повідомили в прес-службі Straży Granicznej, на днях польські прикордонники вчергове затримали українця на спробі дати хабара.

25 січня вранці, співробітники Надоджанського загону прикордонної служби (Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej) в Клодзко, що патрулюють польсько-чеський кордон затримали громадянина України, який намагався дати їм хабар в обмін на невиконання службових обов’язків.

Було порушено кримінальну справу.

У п’ятницю, 25/01/2019 офіцери прикордонної служби в Клодзко затримали громадянина України, який їхав на автобусі до Чехії. Під час перевірки документів було встановлено, що іноземець не мав легальних підстав для подорожі до Чехії, оскільки він перебуває в Польщі всупереч заявленій меті та умовам перебування. В обмін на невиконання службових обов’язків чоловік спробував дати службовим особам хабар в розмірі 50 доларів.

Українець зізнався у справі хабарництва і добровільно здався. Таке порушення карається тюремним ув’язненням на 12 місяців, умовно протягом 2 років. Крім того чоловіка депортують в Україну з забороною повторного в’їзду на територію Польщі та інших країн Шенгенської зони строком на один рік.

27 січня українець повернувся на батьківщину.