Соціальне житло для українців: що варто знати і кому пощастить
https://today.ua/wp-content/uploads/2018/09/1499420986-4767-696x458.jpg

Соціальне житло для українців: що варто знати і кому пощастить

Верховна Рада України змінила законодавство «Про житловий фонд соціального призначення». Відтепер ВПО та інші категорії українців мають право претендувати на  житлоплощу від фонду соціального призначення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на today.ua.

Верховна Рада України змінила законодавство «Про житловий фонд соціального призначення». Відтепер ВПО та інші категорії українців мають право претендувати на  житлоплощу від фонду соціального призначення. Про це йдеться у новому законі опублікованому на сайті парламенту.

Отримати соціальне житло можуть українці, у який це житло — єдине місце проживання або ж ті громадяни, у яких згідно із законом є право на поліпшення житлових умов.

Також соціальне житло можуть надати громадянам, у яких середній сукупний дохід за минулий рік, в розрахунку на одного, сумарно менше середньої вартості оренди житла в конкретному населеному пункті та прожиткового мінімуму.

Ще одна категорія — внутрішні переселенці. Люди, які не мають іншого житла для життя на підконтрольних Україні територіях або ті, чиє житло після руйнування не придатне для проживання.

Минулої весни в Раді в першому читанні підтримали законопроект, яким передбачається право внутрішніх переселенців, які мають інвалідність ставати на квартирний облік.

Раніше повідомлялося, що 3,4 мільйони компенсацій за житло отримали нардепи.