Суд оштрафував керівника «Нафтогазу» за відмову надати список одержувачів премій
https://www.rbc.ua/static/img/u/n/unian_838959_id36685_650x410_650x410.jpg

Суд оштрафував керівника «Нафтогазу» за відмову надати список одержувачів премій

Андрій Коболєв відмовився надати список працівників «Нафтогазу», які отримали премії за перемогу України над Росією в Стокгольмському арбітражі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Шевченківський районний суд Києва оштрафував голову правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову надати депутатові Верховної Ради Сергію Власенку від «Батьківщини» інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Як повідомили «Українські новини» з посиланням на матеріали суду, у серпні апарат Ради склав протокол про притягнення Коболєва до відповідальності в зв’язку з тим, що голова «Нафтогазу» надав неповну відповідь на депутатський запит Власенка. Суд встановив, що у відповіді Коболєв не надав запитувану інформацію на питання про правову підставу для виплати премій, а також про перелік осіб, щодо яких правління компанії прийняло рішення про виплату премій у зв’язку з перемогою в арбітражі.

У зв’язку з цим суд визнав Коболєва винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення і наклав на нього штраф на користь держави у сумі 1700 грн. Також суд постановив стягнути з Коболєва судовий збір в сумі 352 грн.

Нагадаємо, «Нафтогаз» вирішив преміювати 41 свого працівника на загальну суму 46,3 млн доларів. Премії призначили тим працівникам, які так чи інакше долучилися до перемоги «Нафтогазу» над «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі.