Суд відпустив на поруки Володимира Омеляна

Суд відпустив на поруки Володимира Омеляна

Суд дозволив міністрові молоді та спорту Ігорю Жданову та нардепові Федіру Бендюженку взяти на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Окрім того, Омеляна зобов’язали здати закордонні паспорти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZIK.

«Суд постановив обрати до підозрюваного Володимира Омеляна запобіжний захід у вигляді особистої поруки», – йдеться в ухвалі суду.

Поручителями Омеляна стали міністр молоді і спорту Ігор Жданов та депутат Верховної Ради України Федір Бендюженко.

Окрім того, в ухвалі суду йдеться і про необхідність Омеляну здати свої закордонні паспорти.

Сам Володимир Омелян заявив, що не розраховував на такий вердикт суду, це його «засмутило». А вимогу здати паспорти назвав «ганебною».

«Я вважаю, що у цій ситуації такий захід як поруки точно не повинен застосовуватись. Максимальне тут обмеження – особисте зобов’язання. Скажу відверто, що не розраховував на такий вердикт суду, міг мати місце і вплив різного характеру. Що ж до паспортів, вважаю, що це взагалі ганебна ситуація, адже вперше в історії України маємо випадок, коли міністра обмежують у виконанні своїх державних функцій, в поїздках», – заявив міністр.

Та все ж він підкреслив: поважає рішення суду.

«Працюватимемо у новому форматі. Я так розумію, що це нова епопея Міністра інфраструктури, який стане зіркою судових телеекранів та судових розглядів, з чим я всіх вас вітаю», – підкреслив Володимир Омелян.

Як повідомлялось, сьогодні відбувся суд щодо обрання запобіжного заходу у справі Володимира Омеляна, якого підозрюють в незаконному збагаченні. Сам ж Омелян заявив, що слідчі перевіряли його діяльність ще з 2000 року і не знайшли нічого серйозного. Відтак, вважає це, фактично, «індульгенцією» від НАБУ та САП.

Натомість сторона обвинувачення наголосила, що свідчення Володимира Омеляна чи його родичів частково суперечать фактам, які встановило слідство. Зокрема, з’ясувалось, що брат міністра перебував у Києві, коли той їхав на його автомобілі до Львова.

Приєднуйтесь до нас:
Телеграм: https://t.me/upmp_news
Твіттер: https://twitter.com/upmpnews

Фейсбук: https://www.facebook.com/upmp.news/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/україно-польська-медіаплатформа-696445156/
Гугл+: https://plus.google.com/110274974628172416084

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVUukJPDJP5r6wcMmROQrlQ/about?disable_polymer=1