Суд закрив справу проти Кернеса
https://ki.ill.in.ua/m/670x450/23959853.jpg

Суд закрив справу проти Кернеса

Київський суд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса, якого разом з двома охоронцями звинувачували в побитті двох євромайданівців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Київський суд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса, якого разом з двома охоронцями звинувачували в побитті двох євромайданівців.

Таке рішення оголосив суддя Андрій Антонов, повідомило видання LB.ua.

Суддя заявив, що прокурори на первинному етапі були дуже активними, але потім фактично самоусунулися від доведення провини, відтак справу розглядають уже четвертий рік поспіль.

Сім останніх засідань, на яких мали відбутися дебати, прокурори пропустили без поважних причин. Суд потрактував це як відмову від обвинувачення й постановив закрити справу.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що він дещо розчарований рішенням суду, бо очікував виправдувального вироку.

“Я зрозумів цю постанову таким чином, що провадження припинено у зв’язку з тим, що прокурори систематично не були в залі судового засідання в призначений час і суддя розцінив це як систематичну неявку”, – пояснив Кернес, згідно з аґенцією “Інтерфакс-Україна”.

Кернес називає справу сфальсифікованою і політично вмотивованою. “Це все фальсифікація… І можу довести, що це фальсифікація”, – ствердив бурмистр Харкова, не виключивши також, що сторона захисту подасть апеляцію.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених чч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), чч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), чч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Вони, згідно з версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цім Кернес нібито особисто бив активістів, як заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.