Суддю з Донеччини підозрюють у неправомірних рішеннях в інтересах рейдерів на понад 164 млн грн

Суддю з Донеччини підозрюють у неправомірних рішеннях в інтересах рейдерів на понад 164 млн грн

Повідомлено про підозру судді місцевого суду Донецької області, який неправосудними рішеннями діяв в інтересах злочинної групи, яка рейдерським шляхом захопила майна на 164 млн грн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНН.

За інформацією з пресслужби Офісу Генпрокурора.

“Київською місцевою прокуратурою №7 за дорученням заступника Генерального прокурора у межах кримінального провадження стосовно осіб, причетних до рейдерського захоплення майна на суму понад 164 млн грн, повідомлено про підозру одному із суддів місцевого суду Донецької області за фактом постановлення завідомо неправосудних рішень (ч. 1, 2 ст. 375 ККУ), – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час розслідування вказаного кримінального провадження раніше було повідомлено про підозру 6 особам, у тому числі адвокату, судді та колишньому керівнику органу юстиції в місті Донецьк.

Встановлено, що у період з 2017 по 2019 роки підозрювані, використовуючи підроблені документи та електронні ключі доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно, заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями, що перебували у державній, комунальній та приватній власності на суму понад 164 млн грн.

“До незаконних дій з нерухомістю причетний суддя одного з районних судів Донецької області. Суддя, грубо порушуючи встановлений порядок здійснення судочинства, виніс судове рішення, яким незаконно позбавив суб’єкт господарювання права власності на будівлю в центральній частині міста Києва в інтересах злочинної групи. Крім того, цей же суддя прийняв ще одне рішення, яким незаконно стягнув багатомільйонний борг на користь померлої особи”, – додали у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання судді запобіжного заходу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, Києві оголосили у розшук забудовника-організатора злочинної групи, який завдав Міністерству енергетики та захисту довкілля України шкоду на суму понад 2,6 мільйона гривень.