Тимчасовий пункт пропуску на україно-польському кордоні. Щоправда, тільки на чотири дні
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/08/adamchuky-kpp-1038x778.jpg

Тимчасовий пункт пропуску на україно-польському кордоні. Щоправда, тільки на чотири дні

Між Польщею та Україною відкриють тимчасовий пункт перетину кордону Збереже-Адамчуки (Волинсьска область, Шацький район) на річці Буг, для пішохідного та велосипедного руху. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

У четвер 9 серпня починаються Європейські дні добросусідства. Між Польщею та Україною відкриють тимчасовий пункт перетину кордону Збереже-Адамчуки (Волинсьска область, Шацький район) на річці Буг, для пішохідного та велосипедного руху. За повідомленням Польського радіо, у планах – цикл культурних та спортивних заходів з участю жителів прикордонних територій, які на щодень розділені державним кордоном. Ідея Європейських днів добросусідства – наблизити ці громади, поляків та українців, а також розвивати транскордонне співробітництво самоврядувань. Серед цілей проведення цього заходу – просувати ініціативу встановлення постійного пункту пропуску Збереже-Адамчуки.
Як повідомив володавський староста Анджей Романьчук, перехід у цьому місці при нагоді Днів добросусідства має багатьох прихильників. Наприклад, під час торішніх заходів протягом п’яти днів можливістю перейти на другий бік кордону скористалися понад 43 тисячі осіб. За його словами, постійний пункт пропуску міг би принести економічне пожвавлення і вплинути на розвиток туризму, позаяк з обох боків кордону є привабливі місця відпочинку. Зараз у володавському повіті безробіття сягає 17 відсотків. Такий постійний пункт перетину кордону з Україною означав би шанс на розвиток, економічну співпрацю, і збільшив би туристичний рух», – сказав Анджей Романьчук.
Планам будівництва прикордонного пункту пропуску буде присвячена конференція під назвою «Наше Полісся – наш Буг», що відбудеться у четвер у Влодаві. У зустрічі візьмуть участь, зокрема, представники самоврядної влади з Польщі та України.
У програмі Європейських днів добросусідства – сплави на каяках річкою Буг (за маршрутом Воля-Угруська – Збереже і Збереже – Волчини). Заплановані теж велозмагання на трасі Збереже – Світязь – Збереже. Крім того, у стариці Бугу у селі Битинь відбудуться змагання з рибальства. Стартує також 8-й транскордонний забіг Збереже – Світязь – Збереже. Н додаток, у Світязі в Україні пройде біговий фестиваль «Sunrise Svitaz».
У неділю у Волі-Угруській відбудуться Надбужанський ярмарок та фестиваль, під час якого виступлять польські та українські фольклорні колективи. Ярмарок проведуть також з українського боку – в Адамчуках.
Фото ілюстративне /ДПСУ/