Тимошенко заявила, що йде в президенти України з метою "демонополізувати владу"
https://beztabu.net/uploads/770x433_DIR/media_news/2018/06/5b27f748b2b25082833162.jpg

Тимошенко заявила, що йде в президенти України з метою “демонополізувати владу”

Лідер партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що візьме участь у президентських виборах у 2019 році. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на interfax.com.ua.

“Я балотуватимуся на посаду президента України. Але балотуватимуся не для того, щоб просто пограти в авторитаризм і монополію влади… Для мене президентська посада – це не Playstation (ігрова приставка – ІФ), а це реальні зміни, на які чекає країна”, – сказала вона під час відеоконференції в соцмережі Facebook у середу.

Ю.Тимошенко також озвучила план дій у разі перемоги. “Якщо я виграю на президентських виборах, то відразу проведу референдум, на якому (запропоную – ІФ) ухвалити нову Конституцію України як реальний суспільний договір, демонополізувати владу. З одного боку – зробити її сильнішою в плані реалізації стратегій, а з іншого боку – зробити правильно організованою та збалансованою, підконтрольною суспільству”, – пояснила вона.

Також, на переконання лідера “Батьківщини”, парламентські вибори, заплановані на осінь 2019 року, необхідно буде проводити вже за новим законодавством.

“Наразі (працює – ІФ) велика група вчених і правознавців, щоб створити концепцію нової Конституції, потім цей проект має бути переданий на референдум, новий президент насамперед повинен прийняти нову Конституцію і втілити її в життя. І вже нові парламентські вибори провести за новою, сильною, найкращою в світі Конституцією”, – розповіла вона.