Тисячі українців можуть втратити право на субсидію в Україні
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/38d56ecff8dc8d35607a939adfd43a7fd48b7be6.jpg

Тисячі українців можуть втратити право на субсидію в Україні

Міністерство соціальної політики нагадало про нові правила призначення субсидій. Згідно нововведень, тисячі українців можуть втратити право на “пільгу”, якщо володіють цінним майном. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

У наступному сезоні кількість одержувачів субсидій скоротиться мінімум на 10%. Тепер для отримання знижки на “комуналку” недостатньо тільки низьких доходів, пише YAVP.PL з посиланням на news.finance.ua.

“З 6,5 мільйонів субсідіантів було виявлено 920 тисяч тих, хто подавав так звані “нульові “декларації, тобто відомості, ніби вони нічого не заробляють. Але серед тих 920 тисяч було ідентифіковано 50 тисяч тих, які здійснили дорогі покупки”, – розповів експерт з питань ЖКГ Андрій Никончук.

Інформацію про цінні придбання і великі витрати органи соціального захисту отримують від Державної фіскальної служби. І якщо готівкові розрахунки відстежити майже неможливо, то операції з банківськими картками прив’язані до ідентифікаційного коду. А значить, по ним податківці визначають, хто, скільки і на що витратив.

“Якщо людина купить, наприклад, автомобіль, це відразу буде видно через його платежі через банк. Є обмеження по оплаті готівкою, і якщо людина купить через карту, то це стане відомо податковій”, – відзначає експерт Всеволод Степанюк.
За новими правилами, субсидії більше не будуть призначати, якщо:

  • площа квартири становить більше 120 квадратних метрів, а будинку – 200 кв. м;
  • субсідіант здає в оренду квартиру або інше майно і отримує додатковий прибуток;
  • субсідіант зробив одноразову покупку більш, ніж на 50 тис. гривень;
  • претендент на субсидію володіє автомобілем, якому менше 5 років;

У той же час, соціальні служби роблять винятки. Наприклад, субсидію можуть надати, якщо мова йде не про шикарну іномарку, а про бюджетний вітчизняний автомобіль.