Турчинов: РФ трактує Чорноморський регіон як плацдарм експансії
http://cdn.nfront.org.ua/news/13-10-2017/oleksandr-turchinov-proinspektuvav-obyekti-sluzhbi-zovnishnoyi-rozvidki/1000x560_vjb7efotwhaemp3urm0m.jpg

Турчинов: РФ трактує Чорноморський регіон як плацдарм експансії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов певен, що військово-політичне керівництво РФ розглядає Азовсько-Чорноморський регіон як важливий плацдарм для своєї подальшої експансії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Про це Турчинов заявив під час перебування в районі проведення операції Об’єднаних сил на півдні України для перевірки організації берегової оборони та захисту узбережжя Азовського моря, повідомила прес-служба РНБО.

Зі слів секретаря РНБО, нарощування військової присутності РФ поєднується з “брутальним порушенням міжнародного морського права в Азовському морі”, що проявляється, зокрема, у незаконному будівництві Керченського мосту та зростанні кількості інцидентів із затриманням російськими військовими українських та іноземних суден.

“Ми бачимо намагання РФ фактично розпочати військово-економічну блокаду Азовського узбережжя України”, – констатував Турчинов.

Турчинов наголосив, що в районі проведення ООС одним із найбільш загрозливих напрямків залишається маріупольський, “де не виключається проведення ворогом як сухопутних, так і морських десантних операцій уздовж Азовського узбережжя”.

“На крайньому півдні зони протистояння – стабільно висока кількість обстрілів наших позицій та військових провокацій з боку російсько-терористичних військ”, – зазначив він.

Під час наради з керівництвом Міністерства оборони, командуванням ООС, керівниками Державної прикордонної служби, Національної поліції та Національної гвардії Турчинов приділив значну увагу питанням посилення та організації берегової оборони та ефективної протидії сухопутним і морським провокаціям з боку РФ.

Секретар РНБО України обговорив з командуванням Військово-морських сил ЗСУ питання створення в Азовському морі корабельно-катерної групи ВМС.

Під час перебування в Маріупольському порту Турчинов визначив з керівництвом Державної прикордонної служби комплекс завдань з технічного забезпечення та посилення морської складової в забезпеченні надійного захисту українського південного кордону.

Секретар РНБО також побував на передових позиціях українських військовиків у селищі Широкине і обговорив з керівництвом 36-ї окремої бригади морської піхоти бойові завдання щодо надійного захисту південного флангу лінії зіткнення.

Зі слів Турчинова, для адекватної протидії російській експансії потрібно посилити військово-морську присутність України в реґіоні шляхом “перебазування частини корабельно-катерного складу ВМС ЗСУ, розгортання додаткових постів спостереження за береговою лінією та акваторією моря, а також груп швидкого реагування на російські провокації в Азовському регіоні”.