У Берліні відкрито магазин “Kramnychka”

У Берліні відкрито магазин “Kramnychka”

Новий заклад має служити не стільки місцем продажу-купівлі виробів, скільки місцем зустрічі українців, для проведення майстер-класів тощо. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Вперше у Берліні відкрито крамницю з виробами ручної роботи, що їх пропонують майстрині з Півдня України. Німкеня Ева та українка Лідія здебільшого пропонують покупцям рукоділля: вишиванки, светри, сумки, різного роду речі для дому, тобто автентичні вироби.
Про втілення у життя соціального проекту “Любов до України” дізнавався колега В-р Прядко, який побував на відкритті магазину “Kramnychka”.

Лідія Солнцева. Фото: Володимир Прядко/УСПР

Лідія Солнцева з Миколаївщини вже 11 років проживає у Німеччині. Спочатку тут працювала, згодом навчалася у Гумбольдському університеті. Сьогодні вона діє у бізнес-туризмі і разом з цим, як і раніше, займається волонтерською діяльністю: здебільшого вона допомагала дітям, що постраждали від війни.

Ось вже три роки українські жінки з Півдня України в’яжуть на замовлення вбрання, а Ева і Лідія продають його у німецькій столиці. Спочатку дівчата збували речі на традиційних недільних базарах, а тепер вже мають власну “Kramnychku”.

Фото: Володимир Прядко/УСПР

Як наголосила Лідія Солнцева, новий заклад має служити не стільки місцем продажу-купівлі виробів, скільки місцем зустрічі українців, для проведення майстер-класів тощо. Натомість одним з перших заходів стала презентація творчості письменника Руслана Горового.

Володимир Прядко