У дитячому закладі «Орлятко» зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту
https://www.uadonbas.com/wp-content/uploads/2018/02/shvidka-skoraya.jpg

У дитячому закладі «Орлятко» зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту

Учора на Донеччині в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» Лиманського району зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ДонОДА.

Учора на Донеччині в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» Лиманського району зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту. Станом на 10 годину 18 червня госпіталізовано:  в інфекційне відділення Лиманської ЦРЛ 11 дітей в стані середньої важкості; в інфекційні відділення Слов’янська – 23 дитини, 13 дорослих, з них 4 співробітники закладу відпочинку та 9 учнів ПТУ; в інфекційні відділення Краматорська – 31 дітина, 2 дорослих, з них 1 співробітник закладу відпочинку; в інфекційне відділення міської лікарні м. Дружківка – 7 дітей; в інфекційну лікарню м. Мирноград – 6 дітей в стані середньої важкості.

Всі діти отримують необхідну медичну допомогу, запас лікарських засобів в закладах охорони здоров’я в наявності.

Оперативно організовано комплексне санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху за участю фахівців ДУ «Донецький ОЛЦ МОЗ України» (в т.ч. Лиманської районної філії), Держпродспоживслужби, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з відбором зразків довкілля, мікробіологічним обстеженням персоналу закладу та заключною дезінфекцією. Під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення, а правовстановлюючі документи, в тому числі акт прийомки дитячого оздоровчого табору «Орлятко» на 2 зміну вилучили співробітники Слов’янської міжрайонної прокуратури в Донецькій області.

Наразі здійснюється активне медичне спостереження за контактними, тривають протиепідемічні заходи та 19 липня 2018 року відбудеться засідання обласної міжвідомчої комісії з підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році.