У Києві прощаються з Дмитром Тимчуком

У Києві прощаються з Дмитром Тимчуком

У столичному будинку офіцерів триває прощання з народним депутатом від “Народного фронту”, координатором групи “Інформаційний спротив” Дмитром Тимчуком. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Участь у церемонії беруть близько півтори сотні осіб.

Попрощатися з Тимчуком до будинку офіцерів прийшли його колеги-парламентаріїв, зокрема голова Верховної Ради Андрій Парубій, представники партії та фракції “Народний фронт”, серед яких – лідер партії Арсеній Яценюк, голова фракції Максим Бурбак, депутати Антон Геращенко, Леонід Ємець, Сергій Висоцький, Павло Пинзеник, Вікторія Сюмар. Також присутні екссекретар РНБО Олександр Турчинов, міністр освіти Лілія Гриневич, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Поховають Тимчука на його батьківщині – у місті Бердичеві.

Як повідомлялося, 19 червня в Києві загинув один з координаторів і співзасновників групи “Інформаційний спротив”, народний депутат і підполковник запасу Збройних сил України, військовий журналіст Дмитро Тимчук.

У поліції повідомили, що розглядають кілька версій загибелі депутата: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

Про те, що Тимчук застрелився під час чищення зброї, повідомив депутат Антон Геращенко.

За фактом загибелі Тимчука відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).