У Криму затримання татар в річницю депортацій
http://external.polskieradio.pl/files/0da61ee5-c196-4fbf-8b76-db875d283256.file

У Криму затримання татар в річницю депортацій

Російська поліція затримала учасників акції пам’яті в 74 роковини депортації кримськотатарського народу з їхньої історичної батьківщини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Двадцять осіб, у тому числі дітей, були затримані російською поліцією у п’ятницю в Криму за участь в акції, присвяченій 74-річчю радянських депортацій кримських татар.

Затримання відбулися вночі. Після допитів і зняття відбитків пальців більшість затриманих були звільнені. Головні традиційні траурні урочистості відбулися опівдні в Сімферополі. У них взяли участь близько 100 осіб, які молилися в присутності спеціальних військ російської міліції ОМОН.

У зв’язку з річницею депортацій президент України Петро Порошенко заявив, що біль татар є спільним болем усіх українців.

Росія загарбала Кримський півострів у 2014 році. Кримські татари, які складають 12 відсотків мешканців Криму, бути проти нелегального російського референдуму. Татарська громада півострова, в основній своїй більшості, бойкотувала голосування, що в результаті закінчилося репресіями з боку російських окупантів.