У Луцьку молилися за жертв Волинської трагедії
Cmentarz w Ostrówkach na Wołyniu Piotr Pogorzelski (IAR)

У Луцьку молилися за жертв Волинської трагедії

Богослужіння відбулося в луцькому римо-католицькому Соборі святих Петра і Павла. В ньому взяли участь, зокрема, польські дипломати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Луцьку молилися за жертв Волинської трагедії. 77 років тому, під час так званої кривавої неділі від рук українських націоналістів тут загинули мешканці понад ста волинських сіл. Повідомляє кореспондент Польського радіо Павел Бушко:

У луцькому римо-католицькому Соборі святих Петра і Павла під вівтарем горіли лампадки, виставлено теж кільканадцять хрестів, які символізували могили жертв Волинської трагедії. Як наголосив єпископ Луцької архієпархії Віталій Скомаровський, хрести символізують трагічно загиблих, вбитих, але теж – незавершені богослужіння, адже 77 років тому вбивства відбувалися теж у костелах. У богослужінні взяли участь польські дипломати. Генеральний консул Польської Республіки у Луцьку Вєслав Мазур наголосив, що етнічні поляки, котрі живуть в Україні, щороку зустрічаються в цьому соборі на богослужіннях за жертв цього злочину.

11 липня рішенням Сейму Республіки Польща, прийнятим 22 липня 2016 року, оголошено Національний день пам’яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Республіки Польща. Польські історики повідомляють про близько 100 тисяч польських жертв Волинського злочину.

IAR/Я.С.