У Луцьку полоністи ознайомилися з культурологічним підходом у викладанні польської мови
http://monitor-press.com/images/issue/218/warsztaty_Kowalewski_3.jpeg

У Луцьку полоністи ознайомилися з культурологічним підходом у викладанні польської мови

На факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки пройшов інтенсивний курс методики викладання польської мови для студентів полоністики. Його провів доктор Єжи Ковалевський із фонду «Свобода і демократія». Про це повідомляє Upmp.news з посилання на Волинський монітор.

Майстер-класи для полоністів відбулися 4–6 жовтня з ініціативи Генерального консульства РП у Луцьку. За словами Єжи Ковалевського, це свого роду продовження минулорічної зустрічі, організованої в рамках проекту «Координація та підтримка вищої полонійної освіти в Україні», який уже кілька років реалізовує фонд «Свобода і демократія» та співфінансується завдяки підтримці Сенату Республіки Польща Полонії та поляків за кордоном. «Майстер-класи для полоністів організовують у різних місцях. Минулого року такий захід пройшов також у Луцьку. Цього року консульство підтримало продовження цих майстер-класів», – зазначив Єжи Ковалевський.

Попереднього року темою семінару було викладання польської мови як іноземної в Україні. Учасники занять опрацювали книги для викладання польської як іноземної, дізналися про те, як виглядає перший урок, ознайомилися з історією викладання польської мови як іноземної у світі. Цього року програма занять була розширена і включала культурологічні методики. Єжи Ковалевський представив, зокрема, перший урок та урок для осіб із високим рівнем знання польської з використанням цієї методики.

Проект «Координація та підтримка вищої полонійної освіти в Україні» передбачає багато заходів, включаючи матеріальну підтримку навчальних закладів (наприклад, закупівлю навчальної літератури), стипендії, курси для отримання сертифікатів (більше про це – на сайті проекту: platformadobrychpraktyk.wid.org.pl). Також Єжи Ковалевський привіз до Луцька книги для вивчення польської мови, придбані в межах проекту. Цього тижня він проведе методичні семінари в Черкасах, Харкові та Кам’янці-Подільському.

Наталія ДЕНИСЮК

Фото: Каріна ГОГОЛЬ