У Львові через COVID-19 померла лікар обласної лікарні

У Львові через COVID-19 померла лікар обласної лікарні

Сьогодні зранку на 65-му році життя від ускладнень COVID-19 померла наша колега – лікар. Вона працювала у одній з обласних лікарень Львова, і за своє життя врятувала безліч людських життів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Четверта студія”.

Лікар Ірина Федоришин Фото: ФБ/Оксана Юринець

25 травня, повідомив на своїй сторінці у ФБ заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні  з медичної частини Ігор Берник.

“Нажаль, маємо дуже сумні новини. Сьогодні зранку на 65-му році життя від ускладнень COVID-19 померла наша колега – лікар. Вона працювала у одній з обласних лікарень Львова, і за своє життя врятувала безліч людських життів. Хвора була госпіталізована до лікарні на початку травня. В подальшому, у зв’язку із погіршенням стану внаслідок дуже тяжкого перебігу захворювання, переведена в реанімацію, згодом на апарат ШВЛ. На жаль, незважаючи на прикладені максимальні зусилля, не вдалось врятувати життя колеги”, – зазначається  у дописі.

Як повідомляє Ігор Берник, за весь період поступлення в обласну інфекційну лікарню хворих з CoVid-19 – 13 хворих померло (по Львівській області – 38 хворих).

За попередню добу в області за результатами ПЛР-діагностики, ще у 27 ос. підтверджено діагноз CoVid-19 (всього підтверджено у – 1360 ос.).

За минулу добу до приймального відділення лікарні звернулось – 13 ос., з них:

8 – проконсультовано, відібрано зразки матеріалу для ПЛР-дослідження на CoVid-19, скеровано на домашню самоізоляцію до отримання результатів та спостереження сімейного лікаря;

5 – госпіталізовано, з них 1 – з підозрою на CоVіd-19 (хв. з м. Львова) та 4 – з підтвердженим діагнозом CоVіd-19 (м. Львів, м. Винники).

На ранок в лікарні 170 хв., з них

135 – з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких – 30 – працівники закладів охорони здоров’я, 2 дітей.
35 – з підозрою на Covid-19, з них – 8-ро – працівники закладів охорони здоров’я.

Вікова категорія хворих:
67% – 50 років і старші;
33% – 18-50 років.

Стан хворих у відділеннях від наближеного до середньої тяжкості до тяжкого, отримують медичну допомогу, очікують результатів ПЛР обстежень (первинних, повторних).

У відділенні інтенсивної терапії – 6-ро хворих. На ШВЛ перебуває – 3-є пацієнтів (віком 71, 70 років та 51 рік), у тяжкому стані, з ускладненнями основного захворювання та супутніми хворобами). Хворим проводиться комплекс діагностичних та лікувальних заходів.

Протягом попередньої доби 1-го хворого переведено з реанімації для подальшого лікування у відділення, 1- поступив до реанімації, 1-го взято на ШВЛ.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, станом на 25 травня на Львівщині 269 медиків захворіли на коронавірус.

Як повідомила на своїй сторінці у ФБ Оксана Юринець, “Сьогодні не стало лікарки Львівської обласної клінічної лікарні Ірини Федоришин. За 37 років роботи в лікарні вона врятувала десятки життів, а своє – не змогла … втратила від ускладнень спричинених зараженням Covid-19. Вічна пам’ять і глибока вдячність медику! Співчуваю рідним і близьким, які прощаються з мамою, бабусею, колегою і подругою. Є над чим задуматись тим, кому подекуди смішно”.