У Львові горів стрілецький комплекс стадіону Міноборони
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/

У Львові горів стрілецький комплекс стадіону Міноборони

У Львові у ніч на сьогодні, 10 червня, сталася масштабна пожежа у будівлі на території спортивного комплексу СКА Міноборони, повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Повідомлення про пожежу надійшло близько 2 години 30 хвилин. Горіла покрівля по всій площі триповерхової будівлі, де розташований стрілецький тир. Площа будівлі становить 4 400 квадратних метрів. Рятувальники і поліцейські винесли із приміщення тиру патрони та стрілецьку зброю.

З метою гарантування безпеки евакуювали близько 200 мешканців гуртожитку і будинків, що розташовані поруч зі спорткомплексом. Ніхто під час ліквідації пожежі не постраждав.

Пожежу локалізовано о 05:35, ліквідовано о 07:51.

Зараз встановлюють причину виникнення пожежі: чи це зумисний підпал, чи необережність, чи технічні проблеми.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов не відкидає, що територію навчально-спортивної бази у Львові підпалили, заявив він на своїйсторінці в мережі Facebook.

«У комплексі, який ми відкрили два роки тому, був сучасний тир, тут також займалися лучники. Частина бази тепер непридатна до експлуатації. Чекаємо остаточних висновків правоохоронних органів щодо причин пожежі. Не виключено, що це був підпал», – написав міністр.

«Закликаю всі органи влади центрального та місцевого рівня з особливою увагою та відповідальністю ставитися до стану пожежної безпеки на спортивних об’єктах, які перебувають у сфері вашого управління. Не треба чекати нових НЗ, щоб у вас з’явився привід перевірити дотримання всіх необхідних протипожежних норм, це має відбуватися постійно», – додав Ігор Жданов.

Тим часом військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на стадіоні СКА у Львові, повідомив військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

«Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні (ч. 3 ст. 425 КК України) здійснює Шевченківський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Львівського гарнізону», – повідомив прокурор.