У Львові хочуть збудувати квартал для кримських татар
https://storage1b.censor.net/images/9/6/f/d/96fdbbb95b335d0396372444b1e222ab/original.jpg

У Львові хочуть збудувати квартал для кримських татар

Львівська обласна державна адміністрація вирішує питання надання землі під будівництво мечеті й житлового масиву для кримських татар. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Львівська обласна державна адміністрація вирішує питання надання землі під будівництво мечеті й житлового масиву для кримських татар, повідомив заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, який учора, 5 серпня, відвідав Львів, передає QHA.

«Ми проведемо перепис кримських татар. Тому що цифри різняться. За попередніми даними, у Львові від 1,5 до 3-х тисяч кримських татар», – розповів Ахтем Чийгоз.

Заступник голови Меджлісу зустрівся з представниками Львівської обласної адміністрації. Під час зустрічі сторони наголосили на необхідності створення у Львові культурно-духовного центру, що сприятиме збереженню ідентичності кримських татар і знайомству львів’ян з їхньою культурою.

«Місцева влада вирішує питання землі для будівництва мечеті й житлового масиву», – зазначив Ахтем Чийгоз.

Він також нагадав, що Корани з Бахчисарайського ханського палацу зараз зберігаються у львівському музеї й потребують реставрації, до якої можуть залучити місцевих фахівців.