У Міненерговугілля обговорили напрямки співпраці з Управлінням ООН з обслуговування проектів
http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/img/publishing/?announceId=245197214&imageNumber=1

У Міненерговугілля обговорили напрямки співпраці з Управлінням ООН з обслуговування проектів

Під головуванням генерального директора Директорату енергетичних ринків Ольги Буславець 25 квітня проведена нарада з представниками Управління ООН з обслуговування проектів з метою обговорення актуальних питань у сфері електроенергетики. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

Представниками Управління ООН було представлено орієнтовний план надання допомоги з проведення реформ у сфері ринку електричної енергії.

Своєю чергою Ольга Буславець визначила пріоритетні напрямки для майбутнього співробітництва з реформування ринку електричної енергії, зокрема: консультаційна допомога щодо впровадження та функціонування ринку допоміжних послуг, щодо організації та проведення біржових аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, проведення навчальних семінарів для працівників Міненерговугілля та учасників ринку, вивчення нових підходів підтримки ВДЕ тощо.

За результатами наради прийнято рішення в найкоротші строки спільно доопрацювати план надання допомоги з урахуванням наданих під час обговорення пропозицій.

У зустрічі взяли участь Ярослав Демченков, національний координатор проекту «Підтримка розвитку енергетичного ринку в Україні», Фатіх Колмек, старший міжнародний радник з питань розвитку ринку електричної енергії, Вікторія Гнатовська, начальник відділу нормативно-правового забезпечення реформування ринку електричної енергії Департаменту електроенергетичного комплексу.