У МВС прокоментували лист від G7 про екстремістські рухи: «позиція міністра лишається твердою»
Раніше стало відомо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков отримав листа від посла Франції Ізабель Дюпон про «небезпеку екстремістських рухів»

У МВС прокоментували лист від G7 про екстремістські рухи: «позиція міністра лишається твердою»

У Міністерстві внутрішніх справ відповіли на запит журналіста Радіо Свобода Крістофера Міллера щодо листа послів країн «Групи семи» міністру внутрішніх справ Арсену Авакову про «небезпеку екстремістських рухів». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Радіо Свобода.

За словами представника міністерства, позиція Авакова щодо екстремістських політичних рухів в Україні «лишається твердою і безперечною».

Як стверджують у відомстві, керівники радикальних груп «були попереджені, що агресивні спроби втрутитися у чесний виборчий процес… призведуть до відповідних наслідків».

«Червоні лінії були проведені – жодних залякувань, агресії, насильства або інших спроб у силовий спосіб вплинути на вибори», – повідомили в МВС.

Напередодні Радіо Свобода отримало підтвердження, що посол Франції в Україні Ізабель Дюпон від імені всіх послів країн «Групи семи» надіслала листа міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову. В ньому вона написала, що «група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких тривожать». Перші повідомлення в ЗМІ про цей лист з’явилися 15 березня.

31 березня в Україні відбудуться вибори президента. У Міністерстві внутрішніх справ раніше заявляли, що спроби силового втручання у виборчий процес в Україні будуть припинятися.

Yulia Tymoshenko and Arsen Avakov (combined photo). For schemes