У справі вбивства Катерини Гандзюк заарештували екс-помічника народного депутата від БПП
Фото з Фейбука Левка Стека

У справі вбивства Катерини Гандзюк заарештували екс-помічника народного депутата від БПП

Раніше активісти неодноразово заявляли, що Ігор Павловський має стосунок до вбивства Катерини Гандзюк. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Екс-помічника народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського заарештували у справі про вбивство херсонської активістки й чиновниці Катерини Гандзюк, повідомила речниця генерального прокурора України Лариса Сарган.

Як написала вона у Twitter у понеділок, 12 листопада, Павловського арештували без можливості внесення застави.

Раніше про те, що до замовлення вбивства Гандзюк може бути причетний Ігор Павловський, заявляли українські активісти. Зокрема, адміністратори сторінки «Хто замовив Катю Гандзюк?» писали, що Ігор Павловський передавав гроші за вбивство Катерини Гандзюк керівнику групи виконавців злочину – Сергієві Торбіну. Зі слів активістів, Павловський був посередником між замовником вбивства та його виконавцями. Вони також обурювалися, що народний депутат Микола Паламарчук увійшов до парламентської тимчасової слідчої комісії, яка має зайнятися розслідуванням цього злочину.

Про самого Миколу Паламарчука активісти писали, що він виконує роль «смотрящого» за поліцією Херсонщини.

І Паламарчук, і Павловський слова активістів заперечували, хоча Павловський визнав, що знайомий зі Сергієм Торбіним.

Нагадаємо, на Катерину Гандзюк напали 31 липня у Херсоні. На жінку вилили кислоту, через що вона отримала сильні опіки, від яких лікувалася в Києві. 4 листопада Катерина Гандзюк померла, а .

Загалом у справі нападу на Катерину Гандзюк є п’ять фігурантів, четверо з них зізналися у злочині, а на тілі п’ятого виявили сліди від кислоти. Усі причетні до нападу на Катерину Гандзюк, як стверджують правоохоронці, воювали в антитерористичній операції на Донбасі. Поліція перекваліфікувала цю справу на закінчене умисне вбивство.

Через резонанс цієї справи генеральний прокурор України Юрій Луценко подав заяву про відставку, але президент її не задовольнив.

Поховали Катерину Гандзюк 7 листопада в Херсоні.